Buurtbus Wijhe-Raalte
Menu

Route buurtbus Wijhe-Raalte - lijn 563

 

De buurtbus rijdt volgens een vaste route* en dienstregeling in een één-uursverbindingslijn 6 dagen per week. De buurtbus rijdt niet op zon- en feestdagen.

Als we afwijken van de route - door bijvoorbeeld omleidingen door werkzaamheden aan de weg -  dan melden we dit via onze website (homepage en/of nieuwsberichten) en/of op onze Facebookpagina: Buurtbus Wijhe-Raalte.  

U kunt opstappen bij de haltes. Maar buiten de dorpskernen kunt u ook op andere plekken dan bij de bekende haltepaal opstappen: 'even zwaaien' en de bus stopt voor u! De bus biedt ruimte voor maximaal 8 reizigers, zonder staplaatsen. Zodra er meer mensen bij een halte staan, wordt zo snel mogelijk vervangend vervoer ingezet. Er staat altijd een extra bus en (vrijwilliger) chauffeur stand by.  

*vaste route, maar halte Boerhaar is ‘halte op verzoek’  wat betekent dit?
Van Wijhe naar Raalte rijdt de buurtbus vanaf station Wijhe, door de dorpen Boerhaar en Broekland naar Raalte station.
Maar wanneer de buurtbus van Raalte naar Wijhe gaat, wordt halte Boerhaar niet standaard aangedaan, maar alleen op verzoek van de passagier.
Is er geen op- of uitstapverzoek? Dan vervolgt de buurtbus zijn weg op de Raalterweg naar Wijhe, zonder af te slaan om naar halte Boerhaar en terug te gaan.

Hoe verloopt de ‘verzoekmethode’?

  • Rijdt u met de buurtbus mee komende vanaf Raalte en wilt u uitstappen in het dorp Boerhaar? Dat kan, maar geef ’t dan wel aan de chauffeur door. Dan wordt u netjes bij de bushalte voor de kerk gebracht. 
  • Of wilt u vanaf halte Boerhaar opstappen om naar Wijhe te gaan? Oók geen probleem, maar bel dan wel vooraf naar 06-47055923. Op uw verzoek komt de buurtbus tijdens de rit u bij halte Boerhaar ophalen.

Vragen onderweg?
Mocht u onderweg op een verrassing stuiten zoals: 'er komt geen bus' of 'de bus is te laat - komt hij nog wel?' of over andere dingen contact willen?

Bel dan met de coördinator van de Buurtbus via: 06-47 05 59 23.
Via dit telefoonnummer kunt u, tijdens de uren dat de buurtbus onderweg is, zaken die betrekking hebben op buurtbuslijn 563 (Wijhe-Raalte) melden bij de coördinator.