Buurtbus Wijhe-Raalte
Menu

Paul rijdt zijn laatste rit op de buurtbus

   

Pauls laatste rit op de buurtbus

Paul Wellenberg is een van de 25 vrijwillige chauffeurs van de buurtbus Wijhe-Raalte en moet noodgedwongen stoppen vanwege zijn leeftijd. Jammer, want vorig jaar heeft hij een tijd niet kunnen rijden vanwege ernstige gezondheidsklachten en hij was net weer vol enthousiasme terug op de bus. Toch moet hij nu noodgedwongen stoppen, vanwege het behalen van de 75 jarige leeftijd. Deze maximale leeftijdgrens is door Syntus in haar reglement bepaald.

Op vrijdag 4 mei, om 15.15 uur lieten zijn 4 kleinkinderen hem stoppen bij halte Kruisstraat in Raalte, om voor de laatste keer uit te stappen. Zijn vrouw, kinderen, zijn drie zussen, vrienden en een groot aantal buurtbuschauffeurs en -bestuursleden waren hier getuige van. De buurtbus werd verder gereden door een collega-chauffeur. Zijn vrouw Minie werd in de bloemetjes gezet en Paul ontving een attentie als dank voor zijn inzet. Tijdens een gezellig samenzijn in hotel De Zwaan, werd afscheid genomen van Paul als chauffeur.

Paul is geboren en getogen in Wijhe, maar woont sinds zijn trouwen met Minie in Raalte. Paul is vanaf de oprichting in 2010 een zeer actief en gewaardeerd chauffeur en lid geweest van de buurtbus. Hij reed jaren wekelijks op vrijdag zijn drie ritjes op de buurtbus tussen Wijhe en Raalte. Daarnaast was hij altijd beschikbaar als oproep voor een de invalbeurt of per toerbeurt op de zaterdag. Hij heeft al die jaren schadevrij gereden en heeft zijn passagiers altijd veilig op hun bestemming weten te brengen. In deze acht jaren heeft hij ruim 1000 uur doorgebracht in de buurtbus; reed hij ongeveer 320 diensten van 3 uur en daarbij legde hij ruim 35000 kilometer af. Gedurende zijn diensten heeft Paul zo’n 5000 passagiers vervoerd.

Terug naar het overzicht