Buurtbus Wijhe-Raalte
Menu

DERK'S LAATSTE RONDJE ALS SINTERKLAAS

Derk Kruitbos uit Wijhe heeft op dinsdag 5 december 2017, verkleed als Sinterklaas, afscheid genomen als vrijwillig chauffeur van de Buurtbus Wijhe-Raalte. Derk is vanaf de oprichting in 2010 actief lid geweest van de buurtbus. Hij had dit nog graag jaren doorgedaan, maar wie als vrijwilliger-chauffeur van een buurtbus de leeftijd van 75 jaar bereikt, mag niet meer als chauffeur op de buurtbus. Ook al doe je het nog goed en vind je het nog steeds leuk. Heel jammer, zo vind ook Derk.

Dinsdag 5 december reed Derk zijn laatste rondje ‘als Sinterklaas’! Dat had hij zelf bedacht; dat vond hij wel toepasselijk op deze speciale dag. Aan het eind van zijn laatste dienst, werd hij op station Wijhe, opgewacht door zijn partner, hun kinderen, belangstellenden en veel van de vrijwillige chauffeurs van de buurtbus. Zijn vrouw Dinie werd in de bloemetjes gezet en Derk ontving een attentie als dank voor zijn inzet. Tijdens een gezellig samenzijn in Eet- en drinklokaal De Slinger in Wijhe nam Derk afscheid van de Buurtbus Wijhe-Raalte. ‘Maar gelukkig mag ik nog een jaar lang rustend lid blijven en mee doen met dit gezellige clubje’: zegt Derk blij, ‘Maar jammer genoeg mag ik vanaf morgen niet meer rijden. Ik zal de wekelijkse ritjes en de passagiers zeker erg gaan missen’.

  

 

Derk reed jaren wekelijks op dinsdagmorgen en de donderdagavond zijn drie ritjes op de buurtbus van Wijhe naar Raalte en terug. Daarnaast was hij altijd beschikbaar als oproep voor de versterkingsbus of per toerbeurt op de zaterdag/vrijdag. Hij heeft al die zeven jaren schadevrij gereden en heeft zijn passagiers altijd veilig op hun bestemming weten te brengen. In deze zeven jaren heeft hij ruim 1.500 uur doorgebracht in de buurtbus; reed hij ongeveer 500 diensten van 3 uur en daarbij legde hij ruim 60.000 kilometer af. Gedurende zijn diensten heeft Derk zo’n 16.000 passagiers vervoerd.

Terug naar het overzicht